IT & C

# aniversare google #google #14 ani google

A 14-a aniversare Google

Google aniverseaza in luna septembrie 14 ani de existenta, de la fondarea companiei in 1998. Motorul de cautare Google sarbatoreste astazi evenimentul cu un logo special, in forma de tort cu 14 lumanari.

Fondata de Larry Page si Sergey Brin, doi studenti la universitatea Stanford, compania Google a devenit publica in 2004, dupa care a continuat sa creasca prin achizitii majore.

Totul a pornit de la motorul de cautare Google, ce a devenit cel mai visitat site web, numele Google devenind sinonim cu cautarile online.

Printre cele mai importante achizitii Google din ultimii se numara platforma Blogger, site-ul video YouTube si Motorola Mobility.

Portofoliul Google s-a extins rapid cu diferite servicii online, iar dupa ce a creat browserul Google Chrome si sisteme de operare pentru gadgeturi mobile (Android) sau pentru netbook-uri (Chrome OS), Google lucreaza in prezent la Project Glass, ochelarii pentru realitate augmentata, si la masina care se conduce singura, fara interventia soferului.

Sursa foto: Google.ro

Autor: Gabriel Branea

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele