IT & C

#televiziune #telefonie #internet #europa de vest #costuri

8% din bugetul unei familii sunt cheltuielile de telefonie, Internet si televiziune

Conform unui studiu, romanii cheltuie in medie 70 - 80 RON pe luna pentru servicii de telefonie, Internet si televiziune.

Preturile serviciilor de telecomunicatii in Romania reprezinta in medie 25 - 30% din pretul serviciilor similare din punct de vedere calitativ si al functionalitatii oferite in Europa de Vest .

Europa de Vest


Suma de 70 - 80 de RON/ luna este mult mai mica decat cea cheltuita in statele din vestul Europei, unde aceasta se incadreaza intr-un interval cuprins intre 60-80 Euro. De asemenea, studiul arata ca aceasta valoare reprezinta pentru romani aproximativ 8% din bugetul mediu al unei familii.

Conform datelor obtinute, la ora actuala cel putin 60% dintre gospodariile din Romania au televiziune prin cablu sau satelit, 25% folosesc servicii de Internet, iar procentul celor care dispun de un post de telefonie fixa se indreapta tot catre 25%.

"Romania ramane in continuare o pia?ta guvernata de pret, pentru toate categoriile de servicii si produse de telecomunicatii. Cu toate acestea, in ultimul an, putem observa o crestere a asteptarilor clientilor privind calitatea serviciilor si caracteristicilor acestora", a declarat Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.

Tipuri de servicii

Dintre aceste tipuri de servicii, Internetul are chiar si in contextul actual cel mai mare potential de crestere, cu rate de peste 10% anual.

Studiul estimeaza de asemenea ca si serviciile de tip 3P vor avea o crestere de cel putin 10%, ducand astfel la sfarsitul lui 2009 la o crestere a ponderii pachetelor integrate in totalul serviciilor de telecomunicatii oferite de catre companiile prezente pe piata din Romania.

"Desi cu un grad de penetrare de peste 100%, in cazul unor anumite tipuri de servicii (cum este spre exemplu telefonia mobila), piata din Romania mai are inca un poten?ial de crestere ridicat pe servicii de telefonie-Internet-televiziune"
, a mai spus Dinu Malacopol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele