IT & C

#sarbatoriti google #logo google #robert moog #inventatorul sintetizatorului

78 de ani de la nasterea lui Robert Moog, aniversare Google

Google aniverseaza astazi 78 de ani de la nasterea lui Robert Moog, inventatorul sintetizatorului, printr-un logo special, interactiv.

Pionier al muzicii elecronice, Robert Moog s-a nascut in data de 23 mai 1924 si a fondat prima sa companie la varsta de 19 ani, obiectul sau fiind constructia de theremine. Moog Music, a doua companie fondata de Robert Moog a produs peste 18 modele de sintetizatoare printre care faimosul Moog si Minimoog.

In 1970, Robert Moog a primit un premiu Grammy pentru intreaga activitate si a mai fost onorat si cu un Technical Grammy in 2002 pentru inventiile sale care au schimbat muzica.

Robert Moog a lucrat si la dezvoltarea sintetizatorului Kurzweil K2000, iar viata sa a fost inspiratia pentru filmul Moog, in regia lui Hans Fjellestad. Moog a murit in 2005, la 4 luni dupa ce a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier.

Logo-ul special Google, folosit astazi de motorul de cautare pentru a aniversa 78 de ani de la nasterea lui Robert Moog, poate fi folosit de vizitatori intr-un mod similar unui sintetizator Moog adevarat.


Sursa foto : Google.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele