IT & C

#craciun #inselatorii #inselatorii online

7 inselatorii online de care sa te feresti de Craciun

Sarbatorile de iarna sunt o ocazie buna pentru inselatoriile online de toate felurile, care urmaresc compromiterea conturilor sau furtul de bani. Afla care sunt cele mai frecvente 7 inselatorii online de care sa te feresti de Craciun.

Comertul online este in crestere de pe PC, dar mai ales de pe telefoane si tablete. Cu putina atentie, te poti proteja insa eficient de inselatorii online de Craciun.

Spam de sarbatori

In luna decembrie, numarul de emailuri spam este deosebit de ridicat. In subiectul mesajului sunt mentionate sarbatorile de iarna si de multe ori chiar concursuri, la care participarea este conditionata de un click pe un link periculos.

Inselatorii social media

Facebook si Twitter sunt inundate de spam de Craciun, iar o mare parte din mesaje vin aparent chiar din partea prietenilor. Ocoleste mesajele care includ cele mai cautate produse ale sezonului, mai ales iPhone 5 si iPad, care promit gadgeturi scumpe in schimbul completarii unui formular cu date personale.

Aplicatii mobile periculoase

Dezvoltatorii de aplicatii malware profita de sarbatorile de iarna si raspandesc aplicatiile cu virusi cat mai mult. Instaleaza doar aplicatii din magazinele oficiale si verifica parerea altor utilizatori inainte de folosire.

Linkuri dubioase pe Skype

Odata cu integrarea Windows Live Messenger cu Skype, numarul de linkuri dubioase pe Skype a crescut. Evita sa deschizi orice link ciudat, chiar daca pare trimis de un cunoscut, potrivit Mashable.com.

Carduri cadou false

Una dintre cele mai frecvente inselatorii online vizeaza vanzarea de carduri cadou false. Cand le achizitionezi online, fa acest lucru doar pe site-urile oficiale ale magazinelor mari. Exista si site-uri care vand legal carduri cadou pentru alte magazine online, dar multe sunt inselatorii.

Felicitari virusate

Virusii informatici iti pot afecta PC-ul chiar si atunci cand deschizi o felicitate electronica. Asigura-te ca expeditorul este un cunoscut si deschide doar felicitarile de Craciun trimise de site-uri de incredere.

Donatii caritabile false

De Craciun, inselatoriile bazate pe donatii caritabile sunt tot mai eficiente, deoarece profita de generozitatea din timpul sarbatorilor de iarna. Este foarte important sa verifici cu atentie site-ul si reputatia unei organizatii caritabile inainte de a dona.

Sursa foto: Iyogi.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele