IT & C

#probleme #iphone 4 #iphone #apple

5 probleme ale lui iPhone 4

Forma si profil subtire, ecran tactil rezistent la zgarieturi, incape cu usurinta intr-un buzunar de jeansi si are o carcasa lucioasa. Ca si restul telefoanelor mobile de la Apple, iPhone 4 a fost facut pentru a avea succes si tocmai de aceea compania producatoare a avut mare grija cand a realizat noul design si a imbunatatit ecranul, principalul atuu al acestui telefon.

Din pacate, ca si predecesorii sai, terminalul nu a sosit pe piata fara defecte. Isteria pe care telefonul a creat-o continua sa creasca atat in randurile fanilor care schimba telefoanele vechi cu modelele noi, cat si a noilor veniti in tabara Apple.

Iata topul celor mai intalnite cinci defecte ale celui mai recent terminal de la Apple:



Locul 5. Camera foto modesta



Daca rivalii ca Samsung, Sony Ericsson, Nokia sau HTC prezinta deja telefoane cu senzori foto de 8 MP sau chiar 12 MP, Apple iPhone 4 pastreaza o camera foto modesta de 5 MP. In Statele Unite ale Americii batalia nu este atat de crancena, chiar daca rivalul principal, Motorola va anunta curand pe , un telefon cu o camera foto de 8 MP.

Dar in Europa, cei care doresc telefoane mobile cu si camera foto puternica, oferta este mult mai variata. Mai mult, cei de la Apple au anuntat ca nu vor intra in "hora celor 8 MP" decat in 2011 cand iPhone-ul va fi dotat cu un CMOS de la Sony. Dar Europa are deja telefoane cu camere foto de 12 MP. Cine stie ce urmeaza pana anul viitor.



Locul 4. Fara functia "Swype"



Ce face functia Swype? Te ajuta sa minimalizezi erorile de tastare pe un ecran tactil, lucru care inca este dificil, chiar daca terminalele cu acest gen de sunt tot mai raspandite. Tehnologia Swype a fost dezvoltata de catre Research in Motion (producatorul telefoanelor BlackBerry) si poate "descifra"  tiparul miscarii degetelor pentru a prezice cuvintele. Bineinteles, asta inseamna o tastare mai rapida.  

Daca terminalele BlackBerry dispun de aceasta tehnologie care inlesneste scrierea de mesaje pe un ecran tactil, terminalul Apple nu vine dotat cu asa ceva, chiar daca alti producatori de telefoane mobile au inceput sa introduca in propriile dispozitive aceasta functie.



Locul 3. Video calling


Feature-uri ca chat video, FaceTime si altele se afla in lista de specificatii tehnice ale telefonului iPhone 4 cu "steluta", adica ai nevoie de anumite lucrurile pentru a le activa. Prin urmare, daca doresti sa faci o videoconferinta cu cineva prin intermediul lui iPhone 4, va trebui ca acel cineva sa dispuna de conectivitate wireless (Wi-Fi) si trebuie sa foloseasca exact aceeasi aplicatie pe care o ai si tu instalata pe iPhone-ul tau. Prin urmare aplicatia de video calling se limiteaza la un numar restrans de oameni si nu la un sistem global disponibil tututor, de tip Skype.



Locul 2. Prea putine telefoane


Se pare ca oamenii cer iPhone-uri, dar livrarile nu vor ajunge pentru toata lumea. Compania americana are probleme cu cantitatea de ecrane, principala caracteristica a telefonului, prin urmare Apple trebuie sa reduca numarul de terminale fabricate la jumatate. 



Locul 1. Parteneriate cu operatorii de telefonie mobila



Unul din lucrurile care-l fac mai putin atragator pe iPhone 4  este parteneriatul cu un anume operator de telefonie mobila . Acest lucru va aduce telefonul mobil blocat si nu "la liber" asa cum viseaza majoritatea fanilor. De exemplu, in Statele Unite ale Amercii iPhone-ul va fi livrat prin AT&T, cand retelele mai bune apartin de Verizon.

In Romania, iPhone-ul se va lansa oficial prin operatorul Orange, adica va veni cu optiunile dedicate Orange, dar si cu aplicatii si suport tehnic oficial. Daca telefonul este cumparat la liber, desi deblocat, o serie de aplicatii sau feature-uri pentru iPhone 4 nu vor fi disponibile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele