IT & C

5 milioane de atacuri pe zi

Virusii pe telefoane mobile se vor inmulti, tot mai multe fisiere video si audio infectate, incercari tot mai sofisticate de a se fura informatii finaciare, iata care sunt "predictiile" pe anul 2005 ale companiei de securitate informatica Symantec .
Aceste date au fost prezentate cu ocazia raportului "Amenintari la adresa securitatii pe Internet", care se bazeaza pe informatii stranse in ultimele sase luni, din 180 de tari.

Conform informatiilor stranse, in ultimele luni au crescut de aproximativ patru ori atacurile tip " phishing ", acestea crescand de la 9 milioane pe saptamana, cat se inregistrau pana in iulie, la 33 de milioane pe saptamana, inregistrate in decembrie 2004. In ceea ce priveste avalansa spam, acestea au ajuns sa contabilizeze 70% din totalul mesajelor e-mail. In ceea ce priveste virusii "dedicati" sistemelor de operare, numarul acestora a crescut cu 64% pentru Windows, in perioada amintita. Nici Mac-urile n-au fost "iertate", fiind inregistrate 37 de vulnerabilitati "severe" in ultimul an, spune John Donovan, director Symantec Australia.

"Inainte, cei care foloseau Mac-ul se simteau in siguranta. Nici un sistem de operare nu este sigur 100%."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele