IT & C

#sergiu celibidache # aniversare google #academia romana #dirijor roman

100 ani de la nasterea lui Sergiu Celibidache, aniversare Google

Motorul de cautare Google aniverseaza astazi 100 ani de la nasterea lui Sergiu Celibidache, marele dirijor roman recunoscut pe plan international, printr-un logo special.

Nascut in data de 28 iunie 1912 in Roman (Judetul Neamt), Sergiu Celibidache a refuzat pentru multi ani inregistrarile audio ale prestatiilor sale, lucru ce ar fi scazut din impactul emotional al muzicii.

Dupa ce a studiat pian si compozitie la Iasi, Sergiu Celibidache s-a inscris la cursurile de filosofie si matematica ale Universitatii Bucuresti.

In 1936, Celibidache pleaca la Berlin unde studiaza la academia de muzica si devine dirijor pro tempore al Orechestrei Filarmonice din Berlin din 1945 pana in 1952.

Dupa o lunga perioada in care nu mai are o functie permanenta, Sergiu Celibidache a devenit in 1979 director muzical general al orasului Munchen. Pe plan compozitional, marele dirijor este recunoscut pentru un Requiem, 4 simfonii si un Concert pentru pian si orchestra.

Membru de onoare al Academiei Romane, Sergiu Celibidache a incetat din viata in 1996, la resedinta sa din apropierea Parisului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele