IT & C

10 milioane de dolari din vanzari de medicamente

Considerata una din cele mai importante companii farmaceutice romanesti, LaborMed pharma a anuntat, cu ocazia aniversarii a 13 ani de existenta, depasirea pragului de 10 milioane de dolari din vanzari. Fondata in 1991 de un grup de cercetatori si farmacisti romani, compania este astazi, conform datelor de piata, a sasea companie farmaceutica romaneasca.
Cu o capacitate de productie anuala de aproape 500 de milioane de doze, prin cele doua sectii de fabricatie pentru forme farmaceutice orale solide, LaborMed Pharma produce 57 de medicamente destinate afectiunilor sistemului cardiovascular, a celui nervos central, a sistemului muscular-scheletic, a aparatului digestiv si a celui respirator. 29 de produse sunt inregistrate si in Europa de est, afirma conducerea companiei. Pentru producerea celor 57 de medicamente, sunt utilizate substante active din import, care corespund standardelor europene in materie.

Incepand din 1997, LaborMed Pharma s-a clasat in mod constant printre primii 3 producatori de medicamente destinate sistemului cardiovascular de pe piata romaneasca, a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul general al companiei, Xeni-Camelia Dicu. Aceasta sustine ca medicamentele produse de compania pe care o conduce sunt "disponibile la preturi accesibile si multe dintre ele compensate". Sunt medicamente, sustine Xeni Dicu, care au pret de referinta .

Compania se lauda cu relatiile pe care le are cu 3000 de clienti. "Ca o confirmare a standardelor de calitate implementate precum si a pozitiei adoptate prin politica de companie, in 2004, LaborMed Pharma a devenit primul producator roman asociat la Asociatia Europeana a Producatorilor de Medicamente Generice", a mai precizat directorul general. In perspectiva conducerea companiei urmareste, ca prioritati, printre altele, mentinerea unui ritm de crestere anuala de cel putin 25%, mentinerea pozitiei pe piata produselor cardiovasculare, cresterea exporturilor si deschiderea spre noi piete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele