IT & C

1.107 de companii au depus notificari la ANRC

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a inregistrat pana in prezent 1.107 de notificari din partea companiilor care doresc sa furnizeze servicii de comunicatii electronice, din care 952 au primit deja certificatele care le atesta dreptul de a intra pe piata, a declarat miercuri Ion Smeeianu, presedintele ANRC, la " Ziua comunicatiilor " din cadrul CERF 2003.

Din totalul companiilor inregistrate la ANRC 125 sunt autorizate sa furnizeze servicii de telefonie, 121 din acestea prin retele publice fixe. Desi segmentul convorbirilor internationale si la distanta a fost pana in momentul de fata cel mai atacat, 114 companii respectiv 102, si segmentul convorbirilor locale a starnit interesul a 92 de companii. Din datele ANRC reiese ca 248 de companii vor sa furnizeze servicii de transmisiuni de date, 247 de acces Internet si 49 de radio- comunicatii mobile profesionale.

ANRC a acordat incepand cu luna februarie resurse de numerotatie (25,452 milioane de numere) pentru 18 companii precum si 13 indicative individuale pentru serviciile de transportator. Dintre companiile care au beneficiat de resurse de numerotatie, in afara de operatorii existenti deja pe piata, mentionam Astral Telecom, Adisam Telecom, Idilis, PC NET Data Network, RDS, SN Radiocomunicatii , etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele