Auto-Tehno

#uniunea europeana #poze #facebook

UE vrea sa interzica cautarea dupa fata pe Facebook

Serviciul Facebook de recunoastere a fetei prin care fotografiile publicate de oricine pot fi legate automat de numele unui utilizator este anchetat de oficialii UE.

Legatura automata intre poze si numele unei persoane de pe Facebook ar putea incalca prevederile UE prinvind protectia datelor personale.

"Aceasta corelare intre nume si imagini trebuie sa aiba loc numai cu consimtamantul anterior al oamenilor si nu sa fie activat automat", a declarat Gerard Lommel, membru al grupului de lucru pentru protectia datelor Article 29 din UE, citat de ZF.ro.

Serviciul Facebook , prezent in majoritatea tarilor, foloseste un soft special care sugereaza numele persoanelor dintr-o poza uploadata.

Optiunea este automata, dar poate fi dezactivata la cererea utilizatorilor.

Inca de la inceputurile sale, la universitatea americana Harvard, Facebook a provocat controverse legale cu privire la incalcarea dreptului la intimitate prin diverse optiuni.

Pana acum fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg , a preferat sa plateasca daune confidentiale atunci cand au fost intentate procese impotriva site-ului si sa mentina active serviciile problematice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea