IT & C

#abur #steam1400 #masina de spalt #whirlpool

Whirlpool lanseaza o masina de spalat cu aburi

Whirlpool anunta lansarea in Romania a modelului Steam 1400, un nou model de masina de spalat.

Steam 1400 are o capacitate de 8 kg, iar din spusele reprezentantilor companiei, aceasta ajunge la performante optime de spalare imbinand tehnologia "Al 6-lea Simt" cu utilizarea aburilor.

Steam 1400 mai pe larg

Steam 1400 face parte dintr-o gama avansata de electrocasnice, numita Al 6-lea Simt. Principala lor caracteristica este aburul, iar seria a fost lansata in luna martie 2008 la Copenhaga. Gama contine cuptoare cu microunde, masini de spalat rufe si masini de spalat vase.

Puterea aburului, pe care noua masina de spalat Whirlpool o foloseste, permite detergentilor sa actioneze in profunzime si reuseste sa inlature petele si mirosul neplacut.

Aburii scot eficient urmele de cosmetice, ciocolata, uleiuri, unt, inghetata si deodorant, plus ca sunt in stare sa distruga bacteriile printr-o sterilizare la 100 de grade, de numai câteva secunde.

Acest lucru este realizat de functia Steam Antibacteria. Materialele sensibile beneficiaza la randul lor de sterilizare, prin reducerea temperaturii si cresterea duratei actiunii de spalare.

"Intr-un ciclu traditional de spalare, apa se incalzeste doar in primele minute pana la temperatura selectata, dupa care se raceste. Prin injectarea cu abur, in schimb, temperatura inalta este mentinuta mai mult timp, cu rezultate performante in spalarea hainelor. Aburul nu deterioreaza materialele, pentru ca nu interactioneaza direct cu hainele, ci este injectat in tambur", a declarat Mioara Bolozan, Marketing Director Whirlpool Romania.

De ce a fost ales aburul?


Aburul este indicat in primul rand pentru bumbac si materiale sintetice, care permit spalarea la temperaturi de 40 de grade, sau chiar mai mari. Pentru a oferi un astfel de tratament si materialelor delicate, precum matasea sau dantela, temperatura poate fi coborata la 30 de grade.

Aburul este controlat automat de tehnologia Al 6-lea Simt, care determina cat trebuie injectat pe parcursul ciclului de spalare, in functie de tipul materialului si volumul incarcaturii.

Al 6-lea Simt va adapta temperatura la ciclul de spalare, evitand ca hainele sa fie afectate de temperaturi prea inalte. Mai mult, masina de spalat va economisi timp, apa si energie in proportie de pana la 30%.

Consum este atent controlat

Al 6-lea Simt regleaza consumul de apa, exista un sistem de control Antispuma, un alt sistem de distribuire uniforma a incarcaturii si un altul pentru reducerea pierderii de detergent.

"Steam 1400 a fost gandita pentru a face cat mai multa economie. In primul rand, utilizarea aburului nu creste durata spalarii, deoarece el este folosit in timpul ciclului normal de spalare pentru a mari performantele de spalare, mentinand o temperatura constanta in interior", a mai declarat Mioara Bolozan.

Ce programe utilizeaza masina

Whirlpool Steam 1400 utlizeaza 10 programe diferite care ii cresc posibilitatile de utilizare. Steam Refresh este un program care lasa aburul sa împrospateze hainele, eliminand mirosurile de fum si mâncare, iar Steam Stein Removal scoate petele. Masina permite spalarea lanii prin balansare si chiar spalarea lenjeriei cu ajutorul unui program asemanator spalarii manuale.

Masina de spalat este dotata cu o cuva Duraprop cu o garantie de zece ani, un capac superior detasabil anticoroziv, filtru de apa cu autocuratare si are o deschidere ampla, de 172 de grade.

Utilizarea ei este la indemana oricui, cu ajutorul unui programator electronic interactiv , cu display LCD. Poate fi programata cu o intârziere de pana la 24 de ore, iar timpul ramas pana la finalul programului este afisat printr-un indicator.

Dimensiuni si disponibilitate

Steam 1400 masoara 850 x 595 x 600 mm, are o performanta energetica clasa A+ si o performanta de spalare clasa A. Consumul energetic este de 1,36 Kwh, iar nivelul zgomotului atat la spalare, cat si la stoarcere, este redus(59/78 dB).

Noua masina de spalat este deja disponibila in magazinele de specialitate la un pret recomandat de 2.730 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele