IT & C

"Viagra sociala", pe baza de oxitocina

Oameni de stiinta care studiaza oxitocina , un hormon natural ce are un important rol in procesul de nastere, au descoperit ca aceasta ar putea deveni un medicament-minune pentru tratarea timiditatii.

Experimentele au demonstrat ca oxitocina poate reduce anxietatea si poate ameliora fobiile, noteaza „The Times“. Cercetatorii spun ca, in acest fel, s-ar putea gasi un tratament pentru milioane de persoane care sufera de timiditate fara ca acestea sa fie nevoite sa recurga la consumul de alcool pentru a-si infrange sfiala.

Statisticile arata ca 60% dintre britanici au recunoscut ca au avut o problema cu timiditatea, iar unul din 10 a recunoscut ca sfiala de care da dovada reprezinta un obstacol pentru o viata cotidiana normala. Mai multe echipe de specialisti din SUA, Europa si Australia se afla acum intr-o adevarata competitie pentru a pune la punct medicamente pe baza acestui hormon.

„Testele au aratat ca oxitocina reduce nivelul de anxietate . Este un hormon care faciliteaza contactele sociale. Dar este si mai important ca este un produs sigur care nu da reactii adverse si nici dependenta“, a explicat Paul Zak, profesor de neurobiologie la Universitatea Claremont din California. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele