IT & C

#localizare geografica #retele sociale #criminali cibernetici

Serviciile de localizare geografica din retelele sociale compromit securitatea utilizatorilor

Serviciile de localizare geografica din retelele sociale sunt potentiale riscuri la care se expun utilizatorii acestor servicii. Faptul ca cineva stie in orice moment unde se afla o anumita persoana poate avea consecinte negative asupra acesteia din urma.

Un exemplu este cel al utilizatorilor aplicatiei Twitter pentru iPhone, care publica intentionat coordonatele GPS prin intermediul Google Places. Adevarata problema se afla in faptul ca majoritatea celor care sunt prezenti pe diferite retele sociale nu constientizeaza cantitatea de informatii personale pe care o posteaza pe internet.

Intrebarea fireasca este cum isi poate cineva compromite securitatea online si nu numai prin simplul fapt ca o persoana ii monitorizeaza miscarile? Acest serviciu poate fi folosit si de criminali cibernetici care isi falsifica usor identitatea virtuala sau de catre raufacatori. Exista cateva cazuri in care hotii au patruns in locuintele celor care si-au postat pe retelele sociale informatii care divulgau faptul ca toata familia este plecata in vacanta.

"De obicei, criminalii cibernetici cauta date confidentiale pe internet pentru a fura identitati. Informatiile referitoare la pozitia geografica a unei persoane la un moment dat le ofera si mai multe detalii pentru a falsifica o identitate. Pana acum, cibercriminalii foloseau tehnici de inginerie sociala pentru a colecta informatii confidentiale despre potentialele victime, dar de cand s-au extins retelele sociale, aceste date sunt publice pe Internet, incat nu mai este nevoie de mult efort pentru a le obtine", a declarat Stefan Tanase de la Kaspersky Lab.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele