IT & C

#robot aspirator #robot curatenie #mint

Mint - robotul de curatat podele

Pentru camere si covoare exista deja mini-aspiratoare inteligente care pot fi programate sa-si faca singure treaba. Iata ca si bucatariile sau alte zone din casa au parte, mai nou, de acest tratament, pentru ca in acelasi scop a fost realizat si , un robot de curatat podeaua din bucatarie, baie sau oricare alt loc din casa care nu are .

Denumit oficial Mint Automatic Floor Cleaner, modelul a fost anuntat pentru prima data in luna ianuaria 2010 in cadrul evenimentului CES. Asemenea aspiratoarelor pentru covoare, Mint are integrata o serie de senzori care masoara incaperea si percep obstacolele din camera. Aceiasi senzori dicteaza robotului curatarea sistematica a podelei.

Mai mult, Mint are incorporat un de la NorthStar, companie care produce sisteme de navigatie , lucru care il ajuta sa "cartografieze" camera pentru a stii exact unde sa curete, unde nu a curatat sau pe unde sa nu curete de doua ori.

Pentru curatenia podelelor din bucatarie sau baie sau orice loc care nu are covor , Mint foloseste servetele speciale uscate pentru ridicarea prafului sau parului, dupa care servetelele umede vor curata restul impuritatilor. Modelul are un acumulator care rezista pana la ore pentru un proces de curatenie superficial sau pana la doua ore daca utilizatorul prefera o curatenie mai amanuntita.

Compania producatoare, Evolution Robotics, pune la dispozitia doritorilor robotul Mint in sistem de pre-comanda . Aspiratorul Mint aproximativ 300 USD si se va lansa oficial pe piata la asfarsitul anului 2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele