IT & C

#internet #tehnologie #calculator

Internet Explorer, vulnerabil la atacurile hackerilor

O companie de cercetare a descoperit un nou set de vulnerabilitati ale browserului Internet Explorer . Acest lucru vine la o zi dupa ce Microsoft a anuntat lansarea unui update care rezolva problemele ce au dus la atactul asupra Google si altor companii din China din luna decembrie.

Sunt afectate versiunile 6, 7 si 8 ale Internet Explorer care ruleaza pe sistemele de operare Windows XP, Vista si Windows 7 .

Biroului Federal pentru Securitatea Informatiei din Germania a lansat un avertisment catre cetatenii care utilizeaza Internetul ca trebuie sa renunte la utilizarea browserului Internet Explorer. Microsoft insa respinge acest avertisment, declarand ca riscul pentru utilizatori este foarte scazut si ca ridicarea securitatii browserului ar putea preveni orice problema. Microsoft mai adauga ca atacurile asupra Google au fost bine determinate, cu o tinta specifica, si deci nu vizeaza utilizatorii de rand.

Aceste vulnerabilitati pot fi exploatate de catre hackeri, care pot avea astfel acces de la distanta la datele personale stocate pe computer. Hackerii pot exploata patru sau cinci vulnerabilitati minore ale browserului Internet Explorer, care este folosit pe sute de milioane de computere in toata lumea.

Microsoft explica printr-o declaratie modalitatile de a reduce riscul acestor vulnerabilitati si sustine ca lucreaza deja la un patch cu ajutorul caruia sa inchida aceasta bresa de securitate.
 

  •   2010-01-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Enache

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii