IT & C

#browser #malware #phishing #internet explorer 8

Internet Explorer 8 a blocat peste 350 milioane de amentintari malware

ong>Cei de la Net Applications au lansat in aceasta saptamana un raport privind cotele de piata ale browserelor web pentru luna ianuarie.

Raportul arata ca browser-ul web a celor de la Microsoft a blocat peste 350 milioane de amentintari malware si este cel mai popular navigator web.

Phishing si malware

Tentativele de phishing reprezinta o amenintare serioasa la adresa utilizatorilor, o tentativa criminala de a stoca informatiile personale ale utilizatorilor online, raspandindu-se in general prin e-mail-uri directionate, conducand consumatorii catre site-uri false si cerandu-le informatii personale .

Odata cu internet explorer 7, Microsoft a introdus optiunea Phishing Filter si a continuat sa o imbunatateasca in cazul internet explorer 8. Impreuna, Internet Explorer 7 si 8 au blocat peste 125 milioane de site-uri phishing.

Intr-un post de pe blogul IE, din data de 13 august 2009, a fost anuntat faptul ca filtrul SmartScreen Filter al Internet Explorer 8 a blocat peste 80 milioane de amenintari malware. Aceasta situatie era valabila pentru luna august. Astazi, browser-ul a blocat peste 350 de milioane de amenintari malware.

Upgrade

Cei de la Microsoft recomanda upgrade-ul de la Internet Explorer 6 la versiunea Internet Explorer 8. Browserele actuale raspund mai bine nevoilor, fie ca vorbim de clienti sau de dezvoltatori .

Internet Explorer 8 a fost lansat acum mai putin de un an si are o cota de utilizare de 27,9%, plus o cota de piata de 25,6% pentru toate sistemele de operare (cota calculata pe baza datelor de utilizare colectate din intreaga lume, date furnizate de Net Applications).
  •   2010-02-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

D.A.

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii