IT & C

Google reinnoieste serviciul de "blogging"

Unul dintre cele mai importante nume din domeniul blogger , care apartine de Google, a innoit site-ul pentru a-l face mai usor de utilizat si pentru a adauga noi servicii.
"Important este sa ridicam barierele in blogging", a firmat Evan Williams, co-fondator Blogger.
Pe site sunt sute de mii de "blog"-uri, creand posibilitatea de a schimba idei si pareri folosind Internetul.

Blogger este unul dintre serviciile web gratuite, care ajuta utilizatorii sa-si impartaseasca opiniile pe Internet, fara a instala software.

Din 2003 serviciul a suferit putine modificari, fata de alte servicii care au aparut cu idei inovative. Astfel Blogger incearca sa castige teren cu noul look si cu noile servicii.
Unul dintre noile servicii este posibilitatea de a trimite blog-uri via e-mail, precum si comentarii. Prin parteneriat cu o firma numita Hello, noul site ofera posibilitatea abonatilor de a incarca fotografii direct pe un blog.
Printre alte schimbari se afla si 26 de template-uri noi, si noi pagini de profil, astfel utilizatorii pot afla date unii despre ceilalti.

Blog-urile au aparut ca ciupercile in ultimii doi ani, cand software-le gratuite au devenit accesibile, oferind posibilitatea persoanelor fara cunostinte de specialitate sa creeze si sa reinnoiasca site-uri web pentru costuri reduse sau in regim gratuit.
Google nu mentioneaza numarul blogg-erilor activi, dar anul trecut, Blogger avea in jur de 200,000 de utilizatori.
Oricine poate crea un blog in regim gratuit pe Blogger. Conturile sunt mentinute pe BlogSpot, un site de depozitare al Blogger.
Conturile gratuite au reclame pe pagini, dar exista posibilitatea de a primi spatiu fara reclame, dar contra cost.

Conform afirmatiilor Mr. Williams, s-ar dori includerea serviciilor de cautare Google in Blogger, astfel oferind abonatilor posibilitatea de a cauta blog-ul propriu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele