IT & C

#ipod #muzica #transfer

Cum sa pui muzica pe un iPod

Avand aplicatii si accesorii special create pentru ele, dispozitivele Apple - si aici vorbim de toate produsele, de la cel mai nou iPad sau iPhone 4, pana la primul iPod - au starnit o adevarata isterie in randul fanilor.

Totusi, nu multi stiu ca orice iPod, indiferent de model sau generatie, Shuffle, Nano sau Touch, suporta upload de muzica doar prin serviciul proprietar al producatorului, denumit iTunes . Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa cumperi muzica din iTunes , doar ca sincronizarea iPod-ului tau se va face obligatoriu prin acest .

Majoritatea detinatorilor de iPod-uri au acasa sisteme care ruleaza Windows, de aceea sincronizarea cu player-ul muzical poate fi mult mai dificila pentru cei care nu cunosct dispozitivele Apple. Indiferent daca calculatorul tau este un Mac sau un PC cu sistemul de operare Windows, pentru a incarca muzica pe un iPod ai nevoie de aplicatia iTunes.

Sincronizarea si transferul melodiilor prin iTunes nu este un lucru greu, tot ce trebuie sa faci este sa te decizi de pe ce suport vei transfera muzica: de pe un CD, hard drive sau direct de pe internet.

Cum sa pui muzica pe iPod de pe CD sau HDD

Ca sa incepi orice transfer de muzica pe iPod ai nevoie de conexiune la internet. Asigura-te ca in timpul operatiunii conectivitatea va ramane intacta. Mai trebuie sa stii ca in cazul in care folosesti un Mac nu e nevoie sa importi muzica de pe hard-drive in iTunes. Spre deosebire de Windows, iTunes pe Mac va recunoaste automat muzica stocata pe sistemul tau.

Iata ce trebuie sa faci pentru a avea muzica pe iPod:

1 Descarca de pe internet o versiune iTunes. Aceasta se gaseste pe site-ul oficial Apple. iTunes este o aplicatie software care permite manipularea usoara si organizarea fisierelor de muzica pe computer si este singurul program compatibil cu iPod pentru transferul de date.

2 In cazul in care ai deja instalata o versiune iTunes pe PC, este totusi indicat sa faci un update. O versiune mai noua permite un transfer de date mult mai rapid.

3 Daca muzica dorita se afla pe un CD, stick sau card de memorie, insereaza suportul in slotul corespunzator, dupa care transfera-le in iTunes. Transferul se va face automat pentru ca imediat ce vei insera suportul cu muzica, iTunes-ul iti va prezenta optiunea de "Import".

In schimb, daca muzica se afla deja pe PC, da click pe tabul "Files" din iTunes si selecteaza "Import". Optiunea "Import" se afla in meniul "Files" indiferent daca folosesti un sistem cu Windows sau un Mac.

Dupa aceasta etapa, pe ecran se va dechide o fereastra in care vei putea observa fisierele cu muzica aflata in calculatorul tau. De aici selectezi folderele pe care doresti sa le introduci in iTunes, dupa care dai click pe butonul "Choose", iar fisierele vor fi astfel importate automat.

4 Dupa importare selecteaza optiunea "Library", care se afla in partea stanga sus a programului iTunes. O alta metoda de a explora biblioteca de muzica este selectarea "ochiului" Browse din parte dreapta, sus. Acesta va sorta muzica in functie de gen, artist sau album.

5 Conecteaza iPod-ul la computer prin cablul USB cu care vine la pachet si din biblioteca de muzica care se afiseaza in iTunes alege melodiile pe care doresti sa le ai in player. Selectarea se face prin: click un album sau melodie si glisarea cursorului cu fisierele in cu numele iPod-ului tau. Aceasta se afla sub icoana pe care scrie "MicroTV/Devices". Repeta aceasta operatiune pana cand ai toata muzica dorita in player.

6 Dupa ce ai transferat toata muzica dorita, nu deconecta pur si simplu player-ul din USB. Mici cantitati de informatii se pot inca transfera, iar incetarea brusca a conexiunii poate afecta iPod-ul.

Da click pe "Controls", din bara de meniuri a programului iTunes, pe pictograma player-ului tau si selecteaza "Eject". iPod-ul poate fi scos din slotul lui doar daca led-ul care este aprins in timpul conectatii este de culoare verde.

Cum sa pui muzica pe iPod de pe internet

Pentru a pune muzica pe iPod direct de pe internet ai nevoie de un site autentic de transfer, de unde poti descarca muzica gratuit sau cu plata. Fii sigur ca aceste site-uri nu transmit si virusi, malware, troieni sau alte amenintati virtuale. Mai jos gasesti pasii de urmat in cazul in careĀ  ai gasit un site de unde poti downloada muzica:

1 Descarca melodiile preferate si transfera-le in iTunes.

2 Conecteaza iPod-ul la PC sau Mac cu ajutorul cablului USB care se afla la pachet.

3 Foloseste metoda de drag & drop, adica selectarea melodiei si glisarea spre pictograma iPod-ului care se afla in partea stanga in meniul "Devices".

4 Daca doresti, dupa transfer, poti incerca aranjarea melodiilor in functie de preferinte. Tine cont ca organizarea melodiilor este un proces care dureaza mai mult decat transferarea lor pe iPod.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele