IT & C

Celular cu televizor si doua camere

Celulare cu doua camere foto , celulare-walkman, telefoane mobile transformate in suport pentru videoconferinta, celularul-Internet, telefonul mobil au devenit mijloace de petrecere a timpului liber. Iata cateva dintre tendintele in domeniul telecomunicatiilor, la "3GSM World Congress", care se desfasoara in Franta, la Cannes.
Telefoanele mobile vor depasi in acest an functia de comunicare, devenind adevarate mijloace de recreere, a afirmat Sanjiv Ahuja, directorul executiv al Orange (Divizia de telefonie mobila a France Telecom), prezent la eveniment.

"Distractia si recreerea vor fi cele mai importante caracteristici ale telefoanelor mobile in 2005. Telefonul mobil trece printr-o faza de tranzitie, care se va derula rapid, de la un mijloc de comunicare la un mijloc de recreere", a declarat Ahuja. El a mai afirmat ca oferirea prin intermediul telefoanelor mobile de muzica, videoclipuri si transmisii in direct de televiziune va impulsiona cererea de servicii 3G. Orange a lansat la Cannes, in colaborare cu Intel si Axalto, un nou cip destinat comunicatiilor 3G, care ofera o viteza de transmisie de 20 de ori mai rapida si da posibilitatea vizionarii de programe TV.

La randul sau, Rene Oberman, director executiv la T-Mobile, a declarat pentru BBC ca veniturile din "distractie si tonuri de apel " ale companiei pe care o reprezinta se ridica in prezent la cateva sute de milioane de euro, in timp ce presedintele NTT DoCoMo, Masao Nakamura, a prezentat succesul platformei i-mode, serviciul prin care japonezii rezolva cumparaturile on-line, e-banking , fac rezervari la teatru sau restaurant.

DOUA IN UNUL. Finlandezii de la Nokia au prezentat in prima zi noi modele de smartphones, telefoanele 6680, 6681 si 6101. Modelul 6680 beneficiaza de doua camere foto (VGA si slide pentru activare si control), blit, precum si digital zoom x 6. Acest model functioneaza pe UMTS/GSM 900/1800/1900 si EDGE si are sistem de operare Symbian. Este asteptat sa apara pe piata in luna mai, la un pret orientativ de 500 de euro.

TELEFOANE-WALKMAN. Din a doua jumatate a acestui an, Sony Ericsson va scoate pe piata noile sale "telefoane-walkman", au declarat reprezentanti ai companiei prezenti la Congresul 3GSM, terminalele respective nefiind insa prezentate publicului. Aceste modele vor dispune de o capacitate de stocare mare, casti de calitate si posibilitatea de a importa melodii de pe un computer sau de pe alte dispozitive, acces la serviciul de download muzical de pe Internet "Connect", operat de Sony. Sony Ericsson a prezentat totusi doua noi telefoane cu camere foto digitale de 1 megapixel - K600 (creat pentru aplicatii business, gen videoconferinte) si Z800 (cu MP3 player), care vor fi disponibile in cel de-al doilea trimestru al anului.

In cadrul aceluiasi eveniment, si Samsung a prezentat trei noi modele de telefone 3G pe care le va lansa anul acesta in Europa: SGH-Z500, SGH-Z130 si SGH-Z300. De asemenea, compania coreeana a prezentat si primul sau telefon mobil bazat pe modul de operare Symbian: SGH-D720. Modelul sustine diverse tipuri de conectivitate de date, inclusiv Bluetooth, SyncML, E-mail Client sau Instant Messaging.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele