IT & C

#smartphone-uri Android #smartphone #virusii mobili # virusi troieni Android

Aproape toti virusii mobili noi sunt creati pentru smartphone-uri Android

Devenit cel mai popular sistem de operare mobil din lume, Android este si cea mai sigura tinta pentru malware si virusi. Cel mai nou raport Kaspersky Lab dezvaluie o situatie ingrijoratoare pentru cei care nu-si protejeaza telefonul cu un antivirus bun.


In primele trei luni ale lui 2013, 99,9% dintre toate aplicatiile malware create pentru gadgeturilor mobile au avut ca tinta telefoanele Android.

Rata de infectare a smartphone-urilor Android ar putea creste, iar cei mai multi virusi pentru telefon sunt troieni. In timp ce unele aplicatii malware au ca scop furtul de date, 63% dintre virusi troieni Android sunt creati pentru a trimite SMS-uri neautorizate catre numere cu suprataxa.

Primul trimestru din 2013 a inregistrat la fel de multi virusi Android ca ultimele 6 luni din 2012, semn ca hackerii s-au orientat tot mai mult catre gadgeturile Android.


Sursa foto: globedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele