IT & C

#marketing #securitate #aplicatii #android #appstore #iOS

Android este mai sigur decat iOS la nivel de aplicatii

Potrivit unui raport realizat de Appthority, aplicatiile care functioneaza pe sistemul de operare Android sunt mai sigure decat cele utilizate de Apple iOS.

Contrar opiniei formate, cum ca aplicatiile pentru Apple ofera un grad de siguranta mai mare, in realitate specialistii au ajuns la concluzia ca in unele cazuri, aplicatiile iOS reprezinta riscuri la nivel de securitate mai mari decat in cazul celor pentru Android.

Conform acestui raport, aplicatiile Apple, oricat de mult sunt testate si minutios verificate, ajung de foarte multe ori in AppStore cu componente malware.

Acest raport a fost intocmit dupa ce 50 de aplicatii de pe AppStore au demonstrat un comportament cu risc mare pentru utilizatori. Mai exact, mai bine de jumatate dintre aceste aplicatii acceseaza lista de contacte a utilizatorului, in timp de 14% dintre acestea verifica datele si insemnarile din calendar.

Nici aplicatiile pentru Android nu sunt 100% sigure: jumatate dintre acestea trimit informatii despre utilizatori catre companiile de marketing.

Prin comparatie insa, la nivel de securitate, aplicatiile pentru Android sunt mai bune decat cele care functioneaza pe iOS.

Sursa foto: technodiscover.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele