Concursuri Acasa.ro

# afectiuni cardiovasculare #sanatate #vecini #relatii sociale #relatii cu vecinii

Vecinii au grija de inima ta. Iata ce impact are zona in care locuiesti!

Vecinul de langa casa niciodata nu te lasa! Zicala populara pare sa aiba un sambure de adevar mai ales in privinta sanatatii tale, dupa cum sugereaza studiile efectuate de cercetatorii din SUA. Zona in care locuiesti iti poate influenta starea de sanatate a inimii, sustin acestia.

Un studiu la care au luat parte peste 5.000 de persoane, majoritatea femei, a analizat riscul de aparitie a unor afectiuni cardiace in functie de modul de viata din comunitatea acestora. Au fost luate in calcul relatiile cu vecinii, eventualele pericole din zona, numarul de fast-food-uri din proximitate, zgomotul, poluarea etc .
 

Analiza datelor a scos in evidenta faptul ca viata intr-o comunitate unita reduce cu 22% riscul de a suferi in timp de o afectiune a sistemului cardiovascular.

Conform datelor stranse de cercetatorii de la Universitatea din Michigan, relatiile dezvoltate intre familiile din aceeasi comunitate mentin o stare de sanatate buna in randul membrilor acesteia.

Sursa foto: threekeysblog.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea